top of page

Review: Sofie heeft na 25 jaar weer een gezonde relatie met eten gekregen

Iedereen wil gezond zijn, maar de stap nemen om hulp te krijgen bij gezonder leven is niet zomaar gezet. Verhalen van anderen kunnen je helpen bij jouw keuze. Deze keer het verhaal van Sofie. Zij is in 2020 begonnen met ons GLI programma en in 2022 succesvol afgerond. Lees en/of kijk hier het volledige interview.

Wie ben je en welke begeleiding heb je gehad bij Appels met Peren?

Mijn naam is Sofie. Moeder van 3 kinderen en 2 bonus kinderen en sinds kort geniet ik van mijn pensioen samen met mijn echtgenoot. Ik heb de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) gevolgd.


Wat was de aanleiding dat je deel wilde nemen aan het GLI programma?

De aanleiding was dat ik al 25 jaar worstelde met mijn gewicht en met mijn leefstijl. Ik was heel extreem geworden. Ik lijnde extreem of was juist extreem aan het eten. Soms een middenweg, maar dat was maar heel af en toe. Het was een geworstel en ik kwam er niet uit.


Een man kwam op een dag thuis met een foldertje en vroeg: ‘’Is dit niet wat voor jou?’’.

Toen las ik over het GLI traject van 2 jaar en het werd zelfs nog vergoed. Die 2 jaar sprak mij erg aan. Om eindelijk op een rustige manier een verandering door te voeren.


Wat heb je geleerd?

Ik heb ontzettend veel geleerd. Onder andere over wat leefstijl nu eigenlijk inhoud. Het programma was erg breed. Niet alleen over voeding, maar juist ook over bewegen, ontspanning, stress en slaap. Maar ik heb vooral ook geleerd waar ik tegenaan liep en hoe ik daar nu mee om ging.

Ik heb mijzelf beter leren kennen en een enorme bewustwording ondergaan. Hier heb ik ook die 2 jaar voor nodig gehad.


Wat vond je van de begeleiding met de coach?

Mijn coach was Marieke de Wit. Ik vond haar erg professioneel. Je moet veel brede kennis hebben, maar ze ging vooral goed om met de groep en de groepsdynamiek.

Ook heb ik veel aan de individuele begeleiding gehad. Dit was soms confronterend, soms meebewegend of bemoedigend.


Wat heeft het traject jouw gebracht?

Ik heb veel meer innerlijke rust gekregen. Ik was zo obsessief met eten bezig en dat heb ik niet meer. Het is nu wat gemakkelijker en ik ben meer in balans. Over het algemeen ben ik gelukkiger geworden.


Zou je het traject bij Appels met Peren aan anderen aanbevelen?

Jazeker! In die 2 jaar kan je wezenlijk verandering doorvoeren. Ik heb zelf gemerkt hoe goed het mij heeft gedaan en wat het mij heeft gebracht. Dat gun ik anderen ook. Ik weet wat het is om een hele lange tijd te worstelen.


Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die misschien nog twijfelen om te starten?

Allereerst dat ik heel goed begrijp dat anderen twijfelen. Je hebt waarschijnlijk al zoveel geprobeerd en bent al zolang bezig. En je hebt waarschijnlijk het idee: ‘Dit is weer het zoveelste traject, bij mij werkt niets meer’. Maar dit is een traject van 2 jaar waarbij er wezenlijk iets veranderd. Je hebt ook de tijd om een keer terug te vallen. En elke verandering begint bij een eerste stap. Dus ik zou zeggen: ‘Gooi die twijfel overboord. Gewoon doen!’.


Meet weten over ons GLI programma? Klik dan hier.

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


تم إيقاف التعليق.
bottom of page