top of page

Hormoonbalans

Buikpijn

Je hebt van alles geprobeerd om zelf gezonder te leven en/of af te vallen. Je hebt vage klachten waar niet meteen een oorzaak aan te wijten is. Denk aan vermoeidheid, ontstekingen, aankomen, menstruatieproblemen, vette/droge huid of depressieve gevoelens.

 

Grote kans dat jouw lichaam uit (hormonale) evenwicht is.

Section Title

Wat zijn hormonen?

Hormonen zijn stoffen die in hormoonklieren worden gevormd. Ze worden gemaakt uit vet of eiwit en hebben ook eiwit nodig om zich te transporteren in het bloed. Vervolgens komen ze bij hun doelcel aan en gaan ze aan het werk. Hormonen hebben een brede werking, maar regelen onder andere processen als groei, stofwisseling en voortplanting.

 

Hoe weet ik of mijn hormonen uit balans zijn?

Ons lichaam is continu bezig om zich in balans te brengen. Ondanks veranderingen in de omgeving. Wanneer je bijvoorbeeld stress hebt, zal er meer bloed naar de spieren gestuurd worden. Er gaat dan minder bloed naar de maag en darmen. De spijsvertering vertraagd. Heel nuttig om te kunnen ‘vluchten’ bij gevaar, maar minder nuttig wanneer je chronische stress ervaart. Voedingsstoffen worden dan niet meer goed opgenomen, met alle gevolgen van dien. Je kunt ‘vage’ klachten krijgen die sterk uiteenlopen. Denk aan:

 

  • Slecht slapen

  • Depressieve gevoelens

  • Dikker worden

  • Laag libido

  • Onrustige huid / acne / eczeem

  • Droog/dun haar

  • PMS klachten

  • Vermoeidheid

 

Stress kan een veroorzaker zijn van een verstoorde hormoonhuishouding, maar ook verkeerde voeding, onvoldoende bewegen of slaap. Er is nooit één oplossing die voor iedereen werkt. Als leefstijlcoach ga ik gericht te werk om jouw disbalansen op te sporen en krijg je duidelijk in beeld wat je kan doen om de klachten te verminderen/verhelpen.

 

Wat levert een gezondere leefstijl mij op?

Het voorkomen en tegengaan van het metabool syndroom (overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloedsuiker en hoge bloeddruk), chronische ziektes en klachten die ontstaan door hormonale disbalansen (zoals ouderdomssuiker, schildklierproblemen en overgangsklachten) zijn belangrijke thema’s. Daarnaast zal je jezelf fitter voelen en beter in je vel zitten.

 

Wat doet een leefstijlcoach / hormooncoach?

Wanneer je aan de slag gaat met de leefstijlcoach kan je coaching op het gebied van voeding, beweging, stressmanagement, mentale weerbaarheid en gedrag verwachten. Hierbij gaan we uit van jouw hulpvraag en eigen ontwikkeling. Leefstijlcoaching is altijd maatwerk. Wat je uit het traject haalt is voor iedereen anders. Verder geven we advies/tips wat je kan doen, maar belangrijker nog; leggen we je uit waarom het belangrijk is. Het lichaam is complex, maar heeft een groot zelf herstellend vermogen. Daarvoor is het wel belangrijk dat je lichamelijke signalen gaat herkennen, zodat je kan gaan samenwerken met je lichaam in plaats van tegenwerken.

​

Je wilt geen (extra) medicijnen slikken, maar eerst kijken wat je zelf nog aan kan doen?

Ga gericht aan de slag met een van onze trajecten.

 

Wil je graag een hormonale anamnese?

Bij de hormonale anamnese krijgt u een uitgebreide vragenlijst toegestuurd die je voor het consult invult en terugstuurt. Vervolgens bespreken we je antwoorden in een consult (60 min). Vervolgens gaan we op zoek naar verbanden van jouw klachten/symptomen en krijg je een uitgebreid amneseverslag met daarin de resultaten en passende leefstijladviezen.

 

Investering hormonale anamnese:

Bestaande klant:

€100,-

 

Nieuwe klant:

€140,-

​

Klik hier om contact op te nemen

bottom of page