top of page

Review: Antoni is minder medicijnen gaan gebruiken

Deze keer verteld Antoni haar verhaal. Ze is in 2020 begonnen aan de GLI op aanraden van haar huisarts. Na lang zelf geworsteld te hebben om gezonder te worden, heeft ze nu alle tools gekregen om zelf verder te gaan. Met nu al mooie resultaten geboekt te hebben, gaat dat zeker goed komen. Lees of kijk onderstaand interview om erachter te komen wat dit traject haar heeft gebracht.Wie ben je en welke begeleiding heb je gehad bij Appels met Peren leefstijlcoaching?

Ik ben Antoni Driessen en heb de GLI gevolgd bij Appels met Peren bij Marieke de Wit. Ik ben mantelzorger en dit traject heb ik voor mijzelf gevolgd.


Wat was de aanleiding dat je deel wilde nemen?

Ik merkte dat mijn gezondheid achteruit ging. Er gingen telkens meer pillen in en meer kilo’s bij. Ik kan heel goed voor iedereen zorgen, maar zorgen voor mijzelf is toch een heel ander ding. Toen ben ik naar de huisarts gegaan met de vraag: ‘Ik heb echt alles zelf geprobeerd om af te vallen, maar merk dat ik iedere keer terugval. Ik heb hier andere hulp bij nodig. Kan je mij hierbij helpen’?

Toen heeft de huisarts het GLI traject geadviseerd en dat is mij heel goed bevallen.


Wat heb je geleerd?

Ik heb inzicht gekregen. Je krijgt inzicht in je gedrag waardoor je de tools krijgt om het zelf aan te pakken. Als het ‘fout’ gaat is dat helemaal niet erg. Dan kun je met die tools weer het goede pad op, omdat je begrijpt waar het in zit.

Vroeger dacht ik altijd het zit hem in discipline en in wilskracht, maar je brein werkt toch heel anders. Als je dit begrijpt kun je ook milder zijn naar jezelf. Dan wordt het veranderen ook veel fijner.


Voldeed het traject aan jouw verwachtingen?

Ik heb er veel meer aan gehad dan ik had verwacht. Ik verwachtte er vooraf niet zoveel van. Maar ik dacht: ‘ik moet iets doen’.

Ik dacht alles al te weten, omdat ik natuurlijk al zoveel had gedaan en naar zoveel manieren had gezocht om af te vallen. Maar dit traject heeft mij echt inzicht en tools gegeven waarmee ik vooruit kan. Waar ik ook op terug kan vallen.


Wat vond je van de begeleiding met de coach?

Ik vond de begeleiding van mijn coach heel persoonlijk. Ook al is het een groepsbegeleiding er wordt heel goed aangegeven dat er ruimte is voor jou problemen. Daar krijg je dan ook persoonlijke advies op.


Wat heeft het traject jouw gebracht?

Ik ben afgevallen en ik slik veel minder medicijnen. Ik ben meer dan 20 kilo afgevallen en ik ben veel milder en vriendelijker naar mijzelf geworden. En dat vind ik misschien nog wel belangrijker. Dat ik inzie wat er gebeurt en waarom ik bepaald gedrag heb. Dat vind ik heel belangrijk.


Zou je het traject bij Appels met Peren aan anderen aanbevelen en waarom?

Jazeker! Ik vind dat dit traject voor veel meer mensen en groepen toegankelijk zou moeten zijn. Je krijgt zoveel inzicht in je leefstijl. Dat je daarin veel positieve keuzes kan maken voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. En als je goed voor jezelf kunt zorgen, kun je ook goed voor de mensen om je heen zorgen.


Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die misschien nog twijfelen om te starten?

Gewoon doen! Als je twijfelt dan ben je er al mee bezig en dan moet je het gewoon doen. Je denkt dat je geen tijd hebt, maar het is nooit het goede moment. Je bent met allerlei andere dingen bezig. Het geeft heel snel ruimte en ook energie. Je moet het gewoon doen!


Meer informatie over de GLI klik dan hier.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page