top of page

Resultaten GLI in Coronatijd

Het is alweer 2 jaar geleden dat de eerste Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) groepen begonnen. Hoogste tijd om eens terug te blikken naar wat we allemaal hebben bereikt. Ik neem jullie in deze blog mee in het proces. Want de start van de GLI was er niet alleen. Ook stond ik aan het begin van mijn eigen bedrijf.


In februari 2020 was het beginpunt. Ik was volop bezig met marketing om deelnemers te werven en de eerste intakes waren gepland. In maart 2020 was het zover. De eerste groepsbijeenkomst stond gepland en ik stond te popelen om te beginnen. Maar helaas, zoals voor vele anderen kwam Corona ook voor mij op een slecht moment. De onzekerheid sloeg toe. Kan ik mijn groepen wel starten? Wat betekent dit voor mijn eigen bedrijf en inkomsten?

Gelukkig kreeg ik veel begrip vanuit de deelnemers en met een beetje creativiteit konden we de groepsbijeenkomsten buiten op 1,5 meter afstand van elkaar houden. Maar ook dat kon na enige tijd niet meer. Vanaf toen werden online bijeenkomsten de regel.


Met periodes van fysieke- en online bijeenkomsten zetten we het GLI traject door. Ondanks de Coronamaatregelen heb ik in het eerste jaar 3 groepen (á 30 personen) kunnen starten. Wellicht met een beetje hulp van de overheid? Zorgen voor een gezonde leefstijl voor een sterk immuunsysteem werd nog maar eens benadrukt. Ondertussen was ik zelf natuurlijk ook hard bezig om mijn traject te promoten.


Met de nodige uitdagingen van elkaar niet fysiek kunnen spreken tot alle overige (mentale) drempels die we moesten overwinnen door Corona. Hebben de eerste groepen na 2 jaar het traject afgerond. Leefstijlverandering is sowieso al niet gemakkelijk, maar op de resultaten kunnen we trots zijn en deel ze daarom graag.


Resultaten 3 groepen GLI 2020-2022

Maar liefst 97% van de deelnemers geeft aan dat ze het GLI traject van Appels met Peren aanraden aan anderen. Daarnaast geeft 85% van de deelnemers aan dat hun ‘kwaliteit van leven’ verbetert ten opzichte van de start van het traject. De resultaten op het gebied van gewichtsverlies hadden de meeste deelnemers op meer gehoopt, maar ze zijn veelal blij dat ze niet aangekomen zijn door deze roerige tijd. Maar daardoor en door de online i.p.v. fysieke bijeenkomsten voldeed het traject ook niet helemaal aan de verwachtingen.


Wat heeft het traject u gebracht, waarmee heeft het u geholpen?

Onderstaand een deel van de antwoorden.

De resultaten laten zien dat we met de GLI veel meer doen dan focussen op gewichtsverlies. De deelnemers zijn veel beter voor zichzelf gaan zorgen en weten nu hoe ze zelf verder moeten gaan. En niet alleen de deelnemers hebben mooie stappen gemaakt. Ook ik ben met ze mee gegroeid tijdens het traject. Ik ben ontzettend trots op deze groepen hoe ze ondanks alle belemmeringen toch hebben doorgezet. Ik ben erg benieuwd hoe het proces voor de komende groepen gaat zijn. Binnenkort gaat alweer de 8e groep van start!


Inschrijven kan nog. Zie ik je binnenkort?

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page