top of page

10 producten die een leefstijlcoach altijd in huis heeft

Het blijft een uitdaging om altijd maar gevarieerd, gezond en ook lekker te eten. Wanneer ik weer eens aan het scrollen ben voor een lekker en gezond recept heb ik nét dat ene ingrediënt niet in huis. Met een goede basis in mijn kast kan ik altijd wel iets lekkers maken. Lees vooral verder voor inspiratie.


1. Havermout

Met havermout kan je de lekkerste ontbijtjes maken. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde mug cake, havermout appeltaartje, of gewoon door de yoghurt voor een extra bite. Lekker! Bijkomend voordeel: het is ook nog eens goedkoop.


2. Ongezouten noten

Een handje als snack, als topping bij een ontbijt of door een salade. Voor net wat meer verzadiging en bite.


3. Peulvruchten (linzen, kikkererwten, zwarte bonen)

Zelf kook ik thuis altijd vegetarisch. Soms echt wel een uitdaging. Toen ik net begon miste ik wel het vlees en vooral de verzadiging daarvan. Maar door de beste recepten op te slaan, vooral veel te proberen en te experimenteren is het nu geen moeite meer. Van een heerlijke Italiaanse pasta, wraps, quiche of risotto. Maar ook bijvoorbeeld hummus of een zwarte bonen brownie. Het kan allemaal! De bekende recepten met vlees zijn ook prima vegetarisch te maken.


4. 10% Griekse yoghurt


Vaak hebben mensen de opvatting dat als je bijvoorbeeld wilt afvallen dat je beter voor de 0% vet variant kan gaan. Helaas wordt er dan door de fabrikanten regelmatig suiker aan toegevoegd waardoor je bloedsuiker snel stijgt en je weer eerder trek ervaart. Zelf ervaar ik dat ook zo, dus ik doe regelmatig een flinke klodder 10% Griekse yoghurt bij mijn ontbijt. Yam!


5. Diverse kruiden


(kaneel, koek & speculaas kruiden, Italiaanse kruiden, garam masala etc.)

De kruiden die ik in mijn kast heb staan zijn eigenlijk te veel om op te noemen. Koken met kruiden heb ik echt door de reizen die ik heb gemaakt geleerd. Of het nu kaneel is bij het ontbijt of een heerlijk Indiase curry, ik maak geen recept meer zonder kruiden. Geen pakjes en zakjes meer nodig.


6. Diepvriesfruit/groente

Altijd handig om een voorraadje in de vriezer te hebben. Van erwten, boontjes, schijfjes citroen of mango. Handig als je snel even iets wilt koken of voor bijvoorbeeld smoothies!


7. Volkorenmeel en volkorenpasta

Vroeger maakte ik altijd pannenkoeken uit zo'n pakje.. oeps.. Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk (en goedkoop) je een gezonde variant zelf kan maken staan hier bijna elk weekend als ontbijt wel volkoren pannenkoeken met kaas of fruit op het menu. Het enige wat je nodig hebt is: volkorenmeel, eieren en melk!

Voor een lekkere snack maak ik regelmatig deze bananen cake. Ook makkelijk in te vriezen! De pasta is een perfecte basis voor een gezond recept.


8. Uien/knoflook

Eigenlijk voor bijna elk recept de basis voor een warme maaltijd. Heeft niet veel meer uitleg nodig denk ik.


9. Fruit diverse soorten

Mijn lievelingsfruit zijn wel aardbeien. Ze stellen nooit teleur. Maar ik waardeer eigenlijk alle fruitsoorten. Dus ik kijk wel altijd even op de groente- en fruitkalender welke in het seizoen zijn.


10. 100% pindakaas

Eerst moest ik onwijs wennen aan de structuur van deze pindakaas. Veel plakkeriger dan de 'normale' variant. Maar nu vind ik deze heerlijk en besmeer dan ook regelmatig een boterham. Ook wel eens met een beetje hagelslag als guilty pleasure. Tja.. ook een leefstijlcoach zondigt wel eens.


Wat heb jij altijd als basis in de kast staan?
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page