top of page

Review: Netty voelt zich gelukkiger en heeft meer sociale contacten

Iedereen wil gezond zijn, maar de stap nemen om hulp te vragen bij gezonder leven is niet zomaar gezet. Verhalen van anderen kunnen je helpen bij jouw keuze.

Deze keer het verhaal van Netty die deelnam aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie.


Wie ben je en welke begeleiding heb je gehad bij Appels met Peren leefstijlcoaching?

Ik ben Netty, ik ben 40 jaar getrouwd en heb een heerlijke zoon. Ik heb 40 jaar in de zorg gewerkt en nu ben ik al een aantal jaar met pensioen en dat bevalt mij heel goed.

Ik heb het traject van de GLI gevolgd. Dat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie CooL.

Wat was de aanleiding dat je deel wilde nemen?

Ik zat al lange tijd niet goed in mijn vel, kreeg gezondheidsproblemen, had overgewicht. Mijn gezondheidsproblemen waren een te hoog cholesterol en hoge bloeddruk. Ik ben daarvoor bij allerlei artsen geweest, maar uiteindelijk kwam ik terecht bij mijn huisarts. Zij heeft mij gewezen op de GLI en daar ben ik haar nog steeds heel erg dankbaar voor.


Wat heb je geleerd?

Heel veel! Maar vooral om naar mijzelf te kijken. Kijken hoe ik slaap, beweeg, eet en of ik wel voldoende rust neem. Dat is nog wel een leerpuntje voor mij. Daarnaast heb ik ook veel inzichten gekregen. Daar heb ik heel veel van geleerd. Om met hele kleine stapjes gewoontes te veranderen. Om een voorbeeld te noemen: ’s morgens stond ik op en maakte ik ontbijt en dan at ik tijdens de krant lezen. Maar nu eet ik zonder afleiding en dat gaat zo goed. Ik merk dat ik nu ook proef wat ik eet en dat het veel beter verzadigd.

Voldeed het traject aan jouw verwachtingen?

Ja, absoluut! Alleen wist ik niet helemaal wat ik kon verwachten. En het heeft mij veel meer gebracht dan ik vooraf dacht. Ik denk dat ik hier voor altijd mijn lessen uit geleerd heb en hiermee verder kan.

Wat vond je van de begeleiding met de coach?

Mijn coach was Marieke de Wit. Vanaf moment één had ik een heel goed gevoel bij haar. Ik durfde mij open te stellen wat ik ook niet zo gauw doe bij iedereen. Ze is ambitieus, professioneel en had altijd een luisterend oor. Ook gaf ze niet zelf de adviezen, maar liet jou zelf de oplossingen bedenken voor zover dat mogelijk was. Waar je vervolgens samen ging kijken welke dingen je kon oppakken. Ik vond haar een geweldige coach!

Wat heeft het traject jouw gebracht?

Het eerste wat in mij opkomt is dat ik een stuk gelukkiger ben geworden, beter in mijn vel zit en ik beweeg heel veel. Dit geeft een heel fijn gevoel. Ik ben gezonder geworden. Dat wil zeggen: mijn bloeddruk is lager, mijn cholesterol is lager en mijn gewicht is al ruim een jaar stabiel zonder dat ik meet of weeg. Sociaal heeft het mij ook heel veel gebracht want met een aantal dames van de GLI groep zijn we gaan sporten en dat doen we nu ook al 2 jaar. Daar is veel gezelligheid bij komen kijken.

Zou je het traject bij Appels met Peren aan anderen aanbevelen en waarom?

Absoluut! En dat heb ik ook al meerdere keren gedaan bij mensen die nog twijfelden of ze naar een diëtist zouden gaan of naar de GLI. En dan komt toch de duur van de GLI die 2 jaar weer terug. Die heb je echt nodig om jezelf te ontdekken hoe jouw leefstijl was en hoe die kan worden.

Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die misschien nog twijfelen om te starten?

Dit vind ik een lastige vraag, omdat ik die twijfel totaal niet had. Ik had meteen zoiets ‘’Ja, dit is het voor mij’’. Je krijgt daar 2 jaar de tijd voor zonder dat het al te veel vrije tijd of andere tijd gaat kosten. Ik zou absoluut zeggen: ‘’pak die kans, want wat ik nu voel, gun in jou ook!’’


Meer informatie over de GLI klik dan hier.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page