top of page

Review GLI: Irene

Wie ben je en welke begeleiding heb je gehad bij Appels met Peren leefstijlcoaching?

Mijn naam is Irene, moeder van twee volwassen dochters, werkzaam als management assistent. Ik ben in 2021 begonnen met het GLI programma.


Wat was de aanleiding dat je deel wilde nemen?

Sinds de overgang kampte ik met wat overgewicht, maar de gevolgde diëten leidden tot het gevreesde jojo-effect: ik werd steeds zwaarder. Ik ben aan de GLI begonnen nadat bleek dat ik diabetes type 2 had ontwikkeld.


Wat heb je geleerd?

Tijdens de twee jaren GLI heb ik o.a. veel geleerd over hoe je slechte gewoontes kan doorbreken en nieuwe goede gewoontes ontwikkelen, wat stress en slecht slapen doen voor je gewicht en hoe daar mee om te gaan. Ik ben ook nog beter op mijn voeding gaan letten. Alle pakjes en zakjes gingen de deur uit en er wordt nu gekookt met natuurlijke, onbewerkte producten, kruiden en minder zout. De dagelijkse koekjes bij de koffie verdwenen, maar in het weekend gun ik mezelf nog steeds een lekker gebakje, een dessert of waar ik maar zin in heb. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Maar wat voor mij echt een game changer was is de aangeleerde gewoonte om dagelijks een ommetje te maken. Waar ik er voorheen zelden voor te porren was wat lichaamsbeweging te nemen, werd het dagelijkse wandelingetje een heerlijk moment voor mezelf. Daarnaast vond ik via de GLI een sportschool waar op mijn niveau Zumba lessen gegeven worden. Eindelijk een sport waar ik wel plezier aan beleef!


Wat heeft het traject jou gebracht?

Het traject heeft ervoor gezorgd dat mijn gewicht al flink omlaag is gegaan, ik actiever ben geworden en me gezonder voel.


Wat vond je van de begeleiding met de coach?

Marieke is een prettige, deskundige coach, die van de laatste ontwikkelingen en inzichten op de hoogte is en mensen stapje voor stapje meeneemt in hun proces om tot een gezondere leefstijl over te gaan.


Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die misschien nog twijfelen om te starten?

Ga ervoor! Je leert veel en doordat het traject twee jaren duurt heb je de tijd om echt stapje voor stapje veranderingen in je levensstijl aan te brengen.


Wil je ook aan de slag met jouw leefstijl? Neem dan contact met ons op!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page