top of page

Inschrijvingen voor GLI uit de basisverzekering van start in Nijmegen!

Zoals je wellicht hebt meegekregen zit leefstijlcoaching sinds januari 2019 in de basiszorgverzekering. Er is geen eigen bijdrage nodig, maar je moet wel aan een aantal eisen voldoen. Je kunt je met een verwijsbrief van de huisarts aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

  • 18 jaar of ouder bent

  • Overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten

  • Of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

Appels met Peren leefstijlcoaching biedt dit traject nu ook aan in Nijmegen. Schrijf je snel in wat vol = vol! De eerste groepen zullen starten op:

  • Groep 1: vrijdag ochtend (1,5 uur) - locatie: Willemskwartier tussen 9.00 uur tot 12.00 uur

  • Groep 2: Vrijdag middag (1,5 uur) – locatie: Willemskwartier tussen 12.00 uur tot 18.00 uur


Aanpak GLI

De aanpak is gericht op het stapsgewijs aanpassen van het leefpatroon en op het bereiken van een duurzame verandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning. Je huidige leefstijl is het startpunt van het programma. De regie ligt daarbij bij jezelf. Je stelt zelf, met ondersteuning door de leefstijlcoach, persoonlijke doelstellingen op. Je koppelt hieraan bijbehorende acties m.b.t. gedragsverandering, waarbij ongezonde gewoontes worden geïdentificeerd en vervangen door gezondere alternatieven.


Gedurende het programma worden deze acties opgevolgd en waar nodig bijgestuurd. Op het moment dat een doelstelling is behaald worden nieuwe acties geformuleerd, zodat je stapsgewijs opschuift naar gezonder gedrag. Ook is er aandacht voor terugval zodat je bewust wordt dat dit hoort bij het veranderproces. Je leert terugval te herkennen en leren hoe je de terugval kunt ombuigen. Om de kans op gedragsbehoud te vergroten is het van groot belang dat de acties aansluiten bij jouw leefwereld. De rol van de leefstijlcoach is daarbij niet adviserend maar vooral coachend, niet voorschrijvend maar vooral richtinggevend.


Geïnteresseerd? Geef in het contactformulier aan dat je mee wil doen aan het GLI traject, laat je gegevens achter en geef de voorkeur van groep aan. Eventueel kan je ook een whatsapp bericht sturen.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page