top of page
Wat is een GLI?

Wat is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)?

Een GLI is een groepsaanpak die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Een erkende GLI heeft een looptijd van 2 jaar. Het 1e jaar staat in het teken van begeleiding, het 2e jaar is vooral gericht op terugvalpreventie.

 

Erkende Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI’s) zitten vanaf 1 januari 2019 in de basis zorgverzekering. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet en een doorverwijzing hebt van je huisarts, kan je deelnemen aan een GLI.

In de groep zitten tussen de 12 en 15 personen.

Wanneer kan ik deelnemen?

Wanneer mag ik deelnemen aan een GLI?

Om deel te nemen aan een GLI dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en aan onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • Overgewicht (BMI boven 25) met daarbij een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 (DM 2) of cardiovasculaire aandoeningen.

óf

  • Obesitas (BMI boven 30).

 

Let op! Om deel te mogen nemen aan een GLI heb je een doorverwijzing van je huisarts nodig. (Verwijzing kan op papier of via VIPLive)

Wat is de inhoud?

Wat is de inhoud van het GLI traject?

Het RIVM heeft nu drie interventies erkend op het niveau effectiviteit in het erkenningstraject. Het gaat om Beweegkuur, SLIMMER en COOL.

Appels met Peren heeft binnen deze trajecten gekozen voor het programma CooL.

De opzet van een tweejaar durende CooL programma is als volgt:

  • 4 individuele gesprekken (45 min)

  • 4 individuele gesprekken (60 min)

  • 16 groepsbijeenkomsten (90 min)

Tijdens het GLI traject staat jouw gezondheid voorop. Appels met Peren werkt dan ook nauw samen met (zorg)professionals in Nijmegen. Denk bijvoorbeeld aan: fysiotherapeut, diëtist en buurtsportcoach. Zij kunnen jou eventueel aanvullend begeleiden.

Welke verzekeraars vergoeden GLI?

Welke zorgverzekeraars vergoeden de GLI?

In Nijmegen heeft de zorggroep besloten niet te contracteren voor de GLI. Daarom werkt Appels met Peren samen met de externe zorggroep Zorroo (Zohealthy). Dit betekent dat de programmakosten door alle zorgverzekeraars worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering en hebben geen invloed op het eigen risico. 

Hoeveel kost de GLI?

Hoeveel kost het mij om mee te doen aan de GLI?

Wanneer je aan de programma-eisen voldoet, is deelnemen helemaal gratis! De voorwaarden kan je vinden onder het kopje 'Wanneer mag ik deelnemen aan een GLI?'

Wie geeft het CooL traject?

Wie geeft het CooL traject?

De CooL interventie wordt gegeven door een erkende leefstijlcoach aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Bij Appels met Peren is dit: Marieke de Wit.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Hoe kan ik mij aanmelden?

De inschrijvingen zijn geopend! Meld je vandaag nog aan voor de GLI groep in Nijmegen want vol = vol! Geef in het contactformulier aan dat je mee wil doen aan het GLI traject en laat je gegevens achter. Eventueel kan je ook een whatsapp bericht sturen.

Start nieuwe groepen:

24 februari 2023 - Vrijdag 11 - 12:30 uur - Locatie: Nijmegen 

26 mei 2023 - Vrijdag 9 - 10:30 uur - Locatie Nijmegen

29 sept 2023 - vrijdag 13:00-14:30 uur - Locatie Nijmegen

26 januari 2024  - vrijdag 11:00 - 12:30 uur - Locatie 't Hert Nijmegen

stuur ons een bericht om een intake in te plannen.

bottom of page